top of page

Hyperpigmentatie door de zon: wat is het en hoe kom je ervan af?

Je bent zeker niet alleen als je te maken hebt met pigmentvlekken. Het is namelijk een van de meest voorkomende huidproblemen. Dit kan geruststellend zijn, maar het blijft natuurlijk vervelend. Wat is hyperpigmentatie precies en hoe kun je het effectief aanpakken? Ontdek nu onze praktische tips! 


 

Wat is hyperpigmentatie precies en hoe kun je het effectief aanpakken?

Wat is hyperpigmentatie? 

Pigmentvlekken zijn lokale verstoringen van het pigment, waarbij de vlekjes donkerder of lichter kunnen zijn. De aanmaak van pigmentatie is een lichaamsreactie, want meer pigment in je huid betekent eigenlijk meer bescherming tegen de zon. Hyperpigmentatie kan aangeboren zijn, zoals sproeten, maar kunnen ook later ontstaan door factoren zoals overmatige blootstelling aan Uv-stralen, hormonen, medicijngebruik of een huidtrauma. 


Hyperpigmentatie voorkomen  

De belangrijkste stap om hyperpigmentatie te voorkomen is je huid dagelijks te beschermen tegen UV-stralen met een dagcrème met minimaal SPF 30. Zorg er dus voor dat je je elke dag – en ja, écht elke dag – insmeert met zonbescherming. Naast SPF kun je de ILUMA – Intense Brightening Serum inzetten bij het voorkomen van hyperpigmentatie. Door de natuurlijke huidoplichters in dit serum wordt je huid geëgaliseerd en verlicht.  

Hoewel SPF je huid beschermt tegen de zon, biedt het geen volledige garantie tegen hyperpigmentatie. Andere factoren kunnen ook bijdragen aan pigmentvorming. 

 

Kun je pigmentvlekken echt verwijderen? 

Dat is een goede vraag! Vaak praten we over het verminderen van pigmentvlekken in plaats van het volledig verwijderen, omdat het helemaal verwijderen van pigmentvlekken een langdurig proces is en soms ook niet haalbaar.  Voor het verminderen van pigmentvlekken hebben wij de oplossing voor jou: de ILUMA - Intense Facial Illuminator! Dit serum combineert krachtige ingrediënten zoals vitamines en zuren om donkere vlekken te verminderen. Daarnaast behandelt dit serum ook een droge huid, zonschade, roodheden en een ongelijkmatige teint. Dankzij de natuurlijke huidoplichters zoals vitamine C en niacinamide (vitamine B3) vermindert het niet alleen bestaande pigmentvlekken, maar helpt het ook om de vorming van nieuwe vlekken te voorkomen.  


Is er een behandeling tegen hyperpigmentatie?

Een behandeling bij een IMAGE Skincare Professional 

Wil je toch het proces versnellen? Op basis van jouw huidtype kunnen we een behandeling voor je opstellen en zorgen dat je uiteindelijk weer met een stralende huid naar buiten loopt.



Let's Talk Skin Heb je een vraag over hyperpigmentatie? Neem dan contact op of stel direct jouw vraag via de chat rechtsonder onze website. 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste beauty nieuws en interessante skincare feitjes en tips? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin 




17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page